Dry Needling

Dry Needling is een behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry Needling gebruikt een ‘droge’ (dry) naald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. Dry Needling wordt vaak in één adem genoemd met accupunctuur. Het zijn echter twee verschillende behandelingen. Bij klassieke acupunctuur worden vaak meerdere naalden gedurende langere tijd in het lichaam gezet. Dry Needling gebruikt eenzelfde soort naaldje, maar die is specifiek gericht op zogenaamde ‘triggerpoints’ die kort gestimuleerd worden.

Een triggerpoint is een verkrampt plekje in de spier. Het kan zowel ‘lokale’ pijn veroorzaken als pijn op afstand. Een voorbeeld van pijn op afstand is een verkrampte plek in de bilspier die beenpijn veroorzaakt. Triggerpoints kunnen zich uiten in:

  • Pijn, stijfheid en kramp lokaal in de spier of pijn op afstand
  • Bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten
  • Verminderde kracht in de betrokken spier[en]
  • Hoofdpijn, aangezichtspijn en of kramp in de kaken

Attentie

Onze wacht en ontvangstruimte is een openbare ruimte. Als u binnenkomt en zich daar verplaatst, zult u een mondkapje moeten dragen. Als u in deze ruimte plaats neemt en zit, mag u het mondkapje afdoen.
Houd 1,5 meter afstand!

Graag uw aandacht

Vanaf zaterdag 15 januari is binnen sporten weer toegestaan!
Wij gaan vanaf maandag 17 januari alle FysioFit, RugFit en Zwanger- + MamaFit lessen weer hervatten.
Denk aan de voorschriften van het RIVM:- mondkapje in de wachtruimte-1.5 meter afstand-goede handhygiëne